خانه » گوناگون » سبزی و صیفی جات ایران : فواید صیفی جات

سبزی و صیفی جات ایران : فواید صیفی جات

سبزی و صیفی جات ایران : صیفی ­جات برخی از محصولات زراعتی مانند خربزه، هندوانه و طالبی هستند که بهار و اوایل تابستان کارهای مقدماتی آن انجام شده و حاصلش در تابستان یا اوایل پاییز به دست می‌آید. از انواع دیگر صیفی­ جات ، می‌توان از: انواع کدو بادمجان فلفل …

سبزی و صیفی جات ایران :

صیفی ­جات برخی از محصولات زراعتی مانند خربزه، هندوانه و طالبی هستند که بهار و اوایل تابستان کارهای مقدماتی آن انجام شده و حاصلش در تابستان یا اوایل پاییز به دست می‌آید.

از انواع دیگر صیفی­ جات ، می‌توان از:

  • انواع کدو
  • بادمجان
  • فلفل
  • کلم
  •  سیب‌زمینیکدو
  • سیر
  •  پیاز
  • ذرت
  • هویج
  • کاهو
  • کرفس
  • باقلا
  • لوبیا سبز
  • گوجه‌فرنگی
  • خیار

را نام برد.در ادامه به خواص برخی از آن­ها می­پردازیم.

بادمجان، دارای املاح و ویتامین­هایی نظیر:

  • فسفر
  • منیزیم
  • کلسیم
  • پتاسیم
  • بادمجان
  • گوگرد
  • سدیم
  • کلر
  • آهن
  • منگنز
  • روی
  • مس
  • ید
  •  ویتامین­های آ، ب، ب۱، ب۲

است و دارای خواص کم­ کننده­ی التهاب و ورم، ادرارآور، ملین، مسکن سردرد، اشتها آور، مقوی معده، باز کننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق، نرم کننده، رفع کم خونی است.این ماده غذایی اثرات بسیار خوبی بر روی کلیه، امعا، احشا، غدد معدی و روده­ای، کبد و لوزالمعده دارد.

چغندر، مقوی قلب، ضد تب، خواب آور، ضد سرفه، ضد ورم حنجره، ضد روماتیسم و ضد حصبه می­باشد.برای درد مفاصل و نقرس، تقویت استخوان­ها، درد کلیه، زیاد کردن نیروی حافظه و اعصاب، مفید بوده و از بیماری جذام جلوگیری می­کند.

شلغم، دارای فسفر، ید، گوگرد، مواد ازته، مواد چرب، کمی ارسنیک، روبیدم، ویتامین­های آ، ث، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، هیدرات­های کربن، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم می­باشد.

شلغم دارای طبع گرم و مرطوب است.صیفی

دافع سنگ و شن کلیه و مثانه، ملین سینه، تقویت نور چشم، میکروب کش، پایین آورنده­ی فشار خون، آنتی بیوتیک، مقوی رحم است، و در موارد سرفه و سیاه سرفه، بیماری­های پوستی، گلو درد، سرماخوردگی، نقرس، زیاد کننده­ی ترشح اسپرم کاربرد دارد و نفاخ است.از دانه شلغم، روغنی به دست می­آید که اثر نرم کننده و ملین و ضد نفخ دارد.

سبزی و صیفی جات ایران : مصرف شلغم باعث پیشگیری از قولنج­ های کبدی و کلیوی می­ شود.

انواع کدو که شامل کدو حلوایی، کدو تنبل، کدو تخمی، کدو مسمایی، کدو صراحی می­شود، دارای اثرات ضد کرم، خنک کننده، مرطوب کننده، باز کننده مجاری، سریع الهضم، خون­ساز، تصفیه کننده خون، و قسمت گوشتی آن دارای اثرات ملین، مغذی، رفع یبوست، ادرار آور می­باشد و در موارد دیابت به کار می­رود.

کلم دارای کلسیم، پتاسیم، منیزیم، گوگرد، ویتامین آ، ب، ث، پ و آهن می­باشد.و انرژی­زا، ضد چاقی، ضد اسهال، دفع کننده مستی، ضد اسکوربوت، اشتها آور، خواب آور، آرام بخش و تصفیه کننده خون است و دارای ارزش غذایی زیادی می­باشد.

کرفس، دارای ویتامین آ، ب، ث، املاح سدیم، پتاسیم، فسفر و آهک است.عطر مطبوع، طعم گوارا و خواص انکارناپذیر آن را بین سبزی ها ممتاز کرده است.

منبع: سبزی و صیفی جات ایران

عمیق بلاگ

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *